CNET предоставя подробна информация за хакерски атаки

CNET предоставя подробна информация за хакерски атаки
24 Август 2011

CNET предоставя подробна информация за хакерски атаки

// Antivirusni.BG // Според CNET, броят на хакерски атаки, напоследък се увеличил изключително много. През последните няколко месеца е отчетено извършване на много компютърни атаки, прониквания в мрежата и изтичане на информация. И изглежда всичко това ще се увеличава всеки ден.

CNET пише за това, че е открит сезона на хакери, и дори пише за някои от хакерските групи, които стоят зад всичко това. Те са решили да изготвят хронологична таблица на списъка с атаки, с цел да може да се направи схема от дейността на хакерите и евентуално да може да се предотвратят следващи атаки. Предвижда се постоянно актуализиране на списъка.

Списъкът е наистина доста интересен. Съдейки по него, на атаки  от хакерите са били подложени доста голям брой на големи организации. Такива като: Sony, PlayStation, Nintendo, Electronic Arts, Sega, НАТО, Apple, Toshiba, турското и датското правителство, както и много други. Под атака са и стотици потребители на услугата Gmail. В таблицата също така са показани и възможните мотиви и методи на атака.

Някои интересни примери, може да се намерят тук.

Източник: anti-virus.by


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.