Bitdefender усилва безопасността на VMware

Bitdefender усилва безопасността на VMware
2 Септември 2011

Bitdefender усилва безопасността на VMware

// Antivirusni.BG // Bitdefender представи продукт за осигуряване на безопасност, който интегрирайки се с vShield Endpoint защитава виртуализирани системи VMware.

Bitdefender Security for Virtualised Environments работи като виртуално приложение, създадено за мониторинг на други системи при разгръщане на VMware.

Представената за първи път през 2010 година VMware vShield Endpoint позволява с помощта на една виртуална машина да се извършва мониторинг и защита от вредоносни атаки за всички виртуални машини в системата, което изключва необходимостта за всяка отделна машина да има собствен, локално-инсталиран комплект софтуер за контрол на безопасността.

Премахването на локалните системи за безопасност помага на администраторите да избегнат "тесните места", които могат да възникнат в случай, че няколко виртуални машини едновременно се опитват да извършват автоматизирано сканиране и обновяване.

"Докато организациите се стремят да консолидират своите ресурси, продуктите за осигуряване на безопасност, създадени специално за решаване на проблемите, възникващи във виртуална среда, играят решаваща роля", - съобщава техническия директор на Bitdefender Богдан Думитру.

"Архитектурата на Security for Virtualised Environments позволява на организациите да получат максимална възвръщаемост от инвестициите в техните центрове за съхранение и обработка на данни".

Сътрудничеството с трети страни стана ключова тема за VMware на конференцията VMworld през 2011 година. Такива производители като Citrix, Riverbed Technology и HP представиха продукти, позволяващи по-добра съвместимост на техните платформи за работа с VMware.

Източник: xakep.ru


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.