AVG пуска нова антивирусна серия

AVG пуска нова антивирусна серия
8 Септември 2012

AVG пуска нова антивирусна серия

Антивирусната компания AVG анонсира обновена серия на своите продукти, като съобщи, че продуктите вече са напълно съвместими с Windows 8, поддържат работа със сензорни екрани, предлагат ускорено сканиране на системите и нов интерфейс. Трябва да напомним, че продуктовата серия на AVG включва в себе си както платени продукти за бизнес-потребители и малкия бизнес, така и безплатни домашни програми.

Най-комплексен и скъп антивирусен комплект е AVG Premium Security 2013 има защитна стена, система за сканиране на линковете в интернет, антиспам, антишпион и нова система, предпазващ ползващия от възможен взлом на безпроводната мрежа. Малко по Не толкова комплексен е продукта Internet Security 2013 той има примерно всичко това, но няма "богати системи за приват контрол".

От новите възможности, появили се в продукта, може да се подчертае поддръжката на технологията Do Not Track, която позволява на ползващите да блокират част от запитваната от отдалечените сървъри запитваната за тях информация, за да не се предават на социалните мрежи, рекламните системи и към други платформи прекалено много лични данни. Трябва да отбележим, че в последното поколение браузери има поддръжка на Do Not Track, но в този случай, тя работи само по "стандарта" - тоест, ако отдалечения сървър доброволно я поддържа, докато в AVG тази технология работи принудително - тоест дори тогава, когато отдалечения сървър "тихичко" се опитва да запита лични данни или да следи потребителските премествания на сайтовете.

Освен това, от AVG съобщават, че новото поколение продукти са примерно с 35% по-бързо сканират системата за наличие на вредоносни кодове и има с 11% по-малък размер на собствените файлове, заема по-малко място в компютъра. Към това трябва да се добави, че новата серия продукти се е попълнила с четири нови продукти за мобилна защита: AVG AntiVirus FREE for Android, AVG AntiVirus Pro for Android и AVG Family Safety для iOS и Windows Phone.


Източник: anti-malware.ru


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.