AVG предлага безплатен антивирусен за Android

AVG предлага безплатен антивирусен за Android
28 Септември 2011

AVG предлага безплатен антивирусен за Android

// Antivirusni.BG //  - Персоналните компютри са били и си остават най-привлекателна цел за вирусни атаки. Все пак, това не означава, че привържениците на други платформи могат да се чувстват напълно непобедим. Все по-често, създателите на зловредни приложения са насочили своето внимание към мобилната операционна система, включително платформата, Android. Компанията AVG Technologies, разработчик на известния антивирусен софтуер за настолни системи, предлага на собствениците на смарт телефони и таблетки безплатната версия на продукта Anti-Virus Free за преносими устройства.

Приложението Anti-Virus Free, осигурява защита срещу вируси в реално време, а също така дава възможност за сканиране на системата, за да намерите заплахи по искане на потребителя или в съответствие с предварително определен график. Собствениците на смартфони са изложени на риск, дори по време на нормално уеб-сърфиране, така че разработчиците са включили в продукта защита от фишинг и зловредни приложения.

Въпреки това, възможността на Anti-Virus Free не спира дотук. Пакетът включва голям брой допълнителни инструменти и услуги. Например, потребителите, които се тревожат за загуба или кражба на мобилните телефони, ще оценят дистанционното управление на телефона. Anti-Virus Free позволява дистанционно активиране на модул GPS и определяне на текущото местоположение на устройството на картата. Специална похвала заслужава функцията за дистанционно заключване, което не позволява на крадеца да получи достъп до поверителна информация.

Въпреки факта, че основната функция на продукта е защита срещу вируси и други заплахи, гарантирането на целостта на данните е не по-малко важно. Пусната е бета версия на програмата, предназначена за създаване на резервни копия на архивни съобщения, адресната книга и друга важна информация. А удобния мениджър ще се справя без усилие с проблемните процеси и приложения.

По-нова версия на AVG Anti-Virus Free 2.9 е напълно безплатна за изтегляне от тук.

Източник: soft.mail.ru


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.