AVG обяви актуализирана защита на малкия и среден бизнес

AVG обяви актуализирана защита на малкия и среден бизнес
23 Септември 2011

AVG обяви актуализирана защита на малкия и среден бизнес

// Antivirusni.BG // Водещият производител на софтуер за сигурност, AVG Technologies, обяви актуализирана линия от продукти AVG Business Edition 2012. Тези решения-ориентирана към по-малки организации и се различава от предишните версии с висока-производителност, компактни и лесни за използване  продукти. Разработчиците са уверени, че продуктите ще се оценят от фирмите, които искат нещо повече от просто една орязана версия на скъпи корпоративни системи за сигурност.

«AVG Business Edition 2012 може да претендира за най-удобната и функционална система за защита на малките и средни предприятия, проектиран е на базата на редица конкретни изисквания, като ограничен IT бюджет, липсата на обучен персонал и т.н. - казва Робърт Горби (Robert Gorby), ръководител на отдел маркетинг в AVG. - Това е най-доброто решение за тези предприятия, които желаят да организират надеждна защита срещу заплахи, без да жертват производителността".

Според производителите, предложената платформа осигурява надеждна защита срещу вируси и зловреден софтуер, и предоставя на служителите възможност за осигуряване на уеб сърфиране и електронна поща. AVG Business Edition 2012 също така гарантира значително намаляване на рисковете, пред които са изправени организациите, които използват социалните мрежи като маркетингов инструмент.

Последният от тези механизми по никакъв начин не е прекалено предпазлив.  В доклад на SMB Market Landscape Report, бе обявено, че членовете на средния сегмент на пазара са наясно от многото предимства на социалните мрежи (способността да популяризират своите продукти и услуги, работа в тясно сътрудничество с клиенти и др.) Въпреки това, много бизнеси не са запознати от специфичните рискове, които носят със себе си ресурсите, и не се вземат съответни защитни мерки. Така, дори и тези организации, които използват надежден антивирусен софтуер, който гарантира сигурност на електронната поща ще продължават да са уязвими към по-сложни заплахи, като например кражба на информация и използване на техники за социален инженеринг.

Софтуера AVG Business Edition 2012 се изпълнява по модела "инсталирай и забрави", без да е необходимо постоянно наблюдение и без да се създава тежко натоварване на ИТ персонала. Специална похвала заслужава много скромното изискване към системните ресурси. Централизираното управление на разположение на защитните механизми могат да бъдат използвани от единна административна конзола.

В допълнение към предложените технологии за сигурност, на разположение на клиента ще бъде център за поддръжка на AVG Small Business Resource Centre, където организацията ще помогне за разработването на стратегия за защита на клиентите. Чрез отговорите на серия от специфични въпроси за тяхната организация, клиентът ще получава подробен доклад с полезни съвети и инструкции за това как да си гарантира сигурността на своите системи и данни.

Източник:
soft.mail.ru

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.