AVG Anti-Virus 2012 - оптимизирана, бърза, гъвкава антивирусна програма

AVG Anti-Virus 2012 - оптимизирана, бърза, гъвкава антивирусна програма
1 Септември 2011

AVG Anti-Virus 2012 - оптимизирана, бърза, гъвкава антивирусна програма

// Antivirusni.BG // AVG представят нова колекция от антивирусни продукти за 2012 г., включително всички безплатен потребителски антивирусни продукти, като AVG Anti-Virus Free 2012 г., комерсиалната анти-вирус AVG Anti-Virus 2012 г. и мулати-функционалната система за сигурност за самостоятелни компютри и малки мрежи AVG Internet Security 2012. Основната разлика между новата серия е значително повишена производителност и ниска консумация на памет при използване на анти-вирус модулите.

Трябва да се отбележат разликите в безплатната версия AVG Free 2012 г., която често става обект на проучване за обикновените потребители. В новата версия е  намален с 40% файла за вирусните сигнатури, които помага за откриване на вируси в системата. В допълнение, разработчиците  не уверяват, че броя на процесите, които работят с безплатен антивирусен софтуер по време на работа, е намален до  16-11, както и изразходването на паметта с 20% в сравнение с предишните версии. В резултат, на което стартирането на компютърът дори и с предварително сканиране е по-бързо.

Трябва да се отбележи, че резултатите от тестове на трети страни на безплатния антивирусен софтуер се оказа малко по-бързо от платени си колега. Сред другите безплатни антивирусни софтуери, AVG Free 2012 е малко по-бърз.

Новата колекция включва нов AVG 2012 мониторинг инструмент, който следи за използването на паметта в браузърите Firefox, Chrome и Internet Explorer. Тази програма се нарича AVG съветник и ви предупреждава, че един от браузърите започва неконтролируемо увеличаване на количеството на използваната памет от изскачащи прозорци, и предлага да рестартирате браузъра.

Що се отнася до основните функции - антивирусната програма AVG 2012 се справя добре в независими тестове. Така например, според сайта AV-Test.org, този продукт е показал отлични резултати в защитата от инфекции, и средното ниво на унищожаване на вече проникнали в системата вируси. В допълнение, AVG продукта през 2012 г. успява да се справи с дългогодишен проблем на високо ниво на неверни положителни резултати.

Безплатно AVG Anti-Virus 2012 предлага няколко важни нови продукти за увеличаване на сигурността. Първият - една патентована технология за идентифициране на една от най-лошите видове съвременни заплахи - антивирусна програма измамник. Заслужава да се отбележи, че тази програма, представяйки се за антивирусен софтуер или уеб-приложение за борба с вируси, в действителност е злонамерен софтуер за компютъра, които, когато инсталирате изнудва пари за безполезна "платена версия". AVG 2012 успешно блокира и двата типа на фалшиви антивирусни програми.

Друг нов полезен продукт е LinkScanner - които Ви позволява да намерите мутиралата форма на познати вируси. Новост AVG Accelerator, налични в платената версия, оптимизира дисплей стрийминг на видео от YouTube и изтегляне на приложения от сайта Download.com.

За повече информация за продуктите посетете AVG Technologies.

Източник: soft.mail.ru

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.