Приложение на AVG Anti-Virus е махнато от Windows Phone Marketplace

Приложение на AVG Anti-Virus е махнато от Windows Phone Marketplace
12 Септември 2011

Приложение на AVG Anti-Virus е махнато от Windows Phone Marketplace

// Antivirusni.BG //  - AVG Virus Scanner - приложение за Windows Phone 7 смартфони е било извадено от Windows Phone Marketplace. Според сведенията, приложението съдържа шпионски софтуер, който се използва за събиране на информация като мейл адреси, информация за устройството, координати и подробности на потребителя.

Инцидентът не се отразява много добре на Windows Marketplace телефонния процес за сертификация, тъй като приложението с всичките му слабости е преминало през всички филтри на първо място.

Реагирайки на новините, AVG заяви в блог пост, "работим в тясно сътрудничество с Microsoft по разработването на този продукт. Нашите екипи са обучени от Microsoft, и нашия софтуер е предоставен на фирмата за преглед и сертификация преди публикуване. Изпълнен е пълния обем на желаните промени, които са ни предоставени от "Microsoft". Някои от основните характеристики на нашия софтуер за сигурност за Windows Phone 7 включват използване на няколко ядра за защита - както за уеб сигурност така и за сигурността на файловете. "

От AVG успокояват, че без разрешение на потребителите не може да се извършва продажба или споделяне на данни.

Източник: themobileindian.com

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.