Уеб сървъра Apache е атакуван от нов злонамерен софтуер

Уеб сървъра Apache е атакуван от нов злонамерен софтуер
29 Август 2011

Уеб сървъра Apache е атакуван от нов злонамерен софтуер

// Antivirusni.BG // Разработчиците на популярният Apache уеб сървър с отворен код, предупреждават потребителите за съществуването на инструмент разпространяван онлайн, чрез който потенциален хакер може да атакува неизвестна досега уязвимост в Apache. Софтуерът се разпространява като Killer Exploit Apache, а първото съобщение се появи в мрежата още в петък.

От проекта Apache, са открили, че уязвимостта се намира в Apache 2.0 и 2.2. Отстраняването на тази уязвимост е планирано преди края на седмицата. Известно е, че поради действието на този бъг се стига до отказ на услугата на сървъра, като резултат от изпращане на множество заявки, които препълват клипборда на Apache.
Разработчиците на Apache казват, че и версията Apache 1.3 също така има технически уязвимости, но ​​трябва да се напише друг експлойт, като до момента такива не са налични. Имайте предвид, че техническата поддръжка на версия Apache 1.3 е спряна.
Повече подробности за уязвимостта на Apache можете да прочетете тук
Уеб сървъра Apache се смята за най-популярния сървър за уеб сайтове, обслужвани в света. Според компанията Netcraft, пазарният дял на този сървър е над 65%.

Източник: anti-virus.by

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.