Antirun - защита срещу вируси на USB-устройства

Antirun - защита срещу вируси на USB-устройства
22 Август 2011

Antirun - защита срещу вируси на USB-устройства

// Antivirusni.BG // Доста често, чрез свързване към системата с инфектирано USB-устройство, на компютъра качваме нежелани програми. Antirun е безплатно приложение за Windows OS, чиято цел е разрешаване на този проблем. Помощната програма работи във фонов режим и уведомява собственика на компютъра за подозрителни програми, намерени на флаш устройство.

Едно от ключовите предимства на Antirun е потребителския интерфейс с табове, който ще бъде в състояние да разберат потребителите на всички нива на квалификация. Всеки раздел съответства на едно USB устройство за съхранение на данни, с което се опростява управлението на изключително многобройни устройства.

Antirun автоматично сканира сменяемите носители, когато ги свържете към вашия компютър и незабавно уведомява потребителя за евентуална опасност. При определяне на признаците за опасност Antirun ви предлага да изтриете файловете (което можете да направите с едно кликване на мишката) и ви осигурява изключване.

В процеса на инсталиране и конфигуриране на програмата се променят системните настройки в съответствие с общоприетите стандарти за безопасност, но също ви позволява ръчно да забраните "autorun"(автоматично включване) за преносими устройства. Потребителите може да копират файлове и папки на външни устройства чрез "влачене" на желания обект в Antirun диалоговия прозорец. И в долната част на прозореца се показва информация за свободното и използваното пространство на флаш устройство ".

Според разработчиците, предложеният софтуер консумира минимални системни ресурси и не влиза в противоречие с други антивирусни приложения.

Програмата работи под Windows 7, Vista и XP. По-нова версия на Antirun 2.3 може да бъде свалена безплатно от разработчика.Източник: soft.mail.ru

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.