Анонимните атакуват DNS-сървъра на Apple, Microsoft и Facebook

Анонимните атакуват DNS-сървъра на Apple, Microsoft и Facebook
1 Септември 2011

Анонимните атакуват DNS-сървъра на Apple, Microsoft и Facebook

// Antivirusni.BG // Няколко членове на групата хакери Анонимни, намиращи се на територията на Шри Ланка, заявиха че са атакували DNS-сървъри на големи компании като Symantec, Apple, Facebook, Microsoft през последните няколко дни. Нападателите са заявили, че атаката е започнала на 22-ри август, с което те са били в състояние да атакуват кеша на DNS-сървъра. В посланието си за атаката, поставена на pastebin.com, като доказателство хакерите също така написали списък на DNS-записи на компанията Symantec.

Имайте предвид, че, според твърденията на хакери, те могат да правят произволно влизане в кеша на сървъра. Това позволява на атакуващите да пренасочват потребителите, които посещават например google.com на фалшив уеб-сайт без ваше знание. За мащабът и силата на въздействието на такива атаки може само да гадаем.

Според изложеното в интернет, хакерите вероятно могат да получат информация за DNS-записите на тези сървъри, но не е известно дали те могат да ги променят тези DNS-записи.

Наред с другите неща, хакерите се похвалили с атака и върху вторият по големина DNS сървър "производител на антивирусен софтуер" - компанията Symantec. Анонимните твърдят, че те са в състояние да получат достъп до почти всички съществуващи DNS-сървъри на компанията, записи, включително данни за корпоративни клиенти и вътрешни ресурси. В допълнение, хакерите от Шри Ланка известили че им предстои такава атака на сървърите на парламента на държавата и най-големият доставчик в страната.

В момента за инцидента са коментирали единствено от компанията Symantec. Представители на компанията заявиха, че не са забелязали никакви опити да се компрометира системата. "В момента ние не сме намерили никакви доказателства, че нашите системи са подложени на атака, но ние се отнасяме сериозно към подобни изявления, и ще продължим да следим ситуацията отблизо" - казват от компанията.

Източник: securitylab.ru

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.