Android Market е блокиран в Китай по вина на Google

Android Market е блокиран в Китай по вина на Google
12 Октомври 2011

Android Market е блокиран в Китай по вина на Google

// Antivirusni.BG //  - Достъп до услугата Android Market, в Китай е спряна поради техническа грешка от страна на Google. Слуховете, че услугата е блокиран от властите не са оправдани.

Според доклад в портала Cnet News, на китайските потребители им е бил спрян достъп до услугата Android Market, поради техническа грешка от страна на Google. Китайските власти не са включени в блокиране на услугата.

"Открихме, техническа неизправност в обновяване на софтуера и тя вече е отстранена," - каза представител на сайта Google, Тадж Ливади.

По-рано беше съобщено, че Китай може да се интересуват от блокиране на услуги на Google в подкрепа на новата операционна система Qiushi. Тази операционна система е пряк конкурент на Android. Въпреки това, в момента, очевидно е, че тези слухове не са верни.

Припомняме че по-рано, услугата Android Market беше недостъпна за китайските потребители на OS Android. Приема се, че отказът на достъп е резултат от умишлено блокиране от страна на китайските власти. Въпреки това предположението не е оправдано.

Източник: bezpeka.com

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.