1 загубено съобщение на Facebook? Спамерите зарибяват с фалшиво уведомление

1 загубено съобщение на Facebook? Спамерите зарибяват с фалшиво уведомление
31 Август 2011

1 загубено съобщение на Facebook? Спамерите зарибяват с фалшиво уведомление

// Antivirusni.BG // Facebook твърди, че имат повече от 750 милиона активни потребители, и много от тях нямаше да бъдат доволни, ако бяха разбрали, че са загубили съобщение от един от своите приятели във Facebook.

И точно това е на което разчитат спамърите, в последната си кампания, където те са изпратили съобщения, преструвайки се, че идват от Facebook:

lost-message-1.jpg

Но може би спамърите следващия път ще трябва да си проверят речника преди да напишат отново имейл. В бързината си да направят поредният злонамерен код, те са допуснали няколко правописни грешки.
Разбира се, в бързината да прочетете липсващото съобщение, едва ли ще забележите правописните им грешки.

Можете ли да предположите какво точно ще намерите от другата страна на линка които ви се предлага?

Може би сайт които ще се опита да ви открадне Facebook потребителското име и парола с фалшив екрана за вход. Не, вместо това, от другата страна на връзката, ще бъдете пренасочени към уеб сайт на канадска аптека, която ще се опита да ви продаде най-различни лекарства.

Разбира се, това пренасочване може да се промени по всяко едно време  в зависимост от местоназначението ви в дадения момент, както и в зависимост от това върху какъв тип на браузър или операционна система се изпълнява злонамерения код.

Винаги помнете, че трябва да бъдете нащрек, при получаване на нежелани имейли. Много е лесно да се манипулира "от:" адреса или да създадете HTML имейл, който на пръв поглед изглежда като истинска статия. Красивия шрифт и добре подбраните цветове не правят един имейл законен.

Източник: nakedsecurity.sophos.com


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.