Хакерската група AntiSec, успешно атакува компания Vanguard

Хакерската група AntiSec, успешно атакува компания Vanguard
19 Август 2011

Хакерската група AntiSec, успешно атакува компания Vanguard

// Antivirusni.BG // Фирма Vanguard Defence Industries, ангажирана в отбранителната промишленост, е била нападната от група хакери AntiSec. Нападателите успели да проникнат във вътрешната мрежа от компютри на IT-изпълнители, и ФБР, за да получат достъп до чувствителните данни. Според думите на хакерите, те са успели да откраднат данни, свързани с различни правителствени агенции в САЩ. В допълнение към атаката хакерите са получили и достъп до 4713 електронна пощи.

Както знаем, Vanguard , сключи договори с федерални агенции на САЩ, включително и ФБР, маршалски служби и Министерството на вътрешната сигурност. Основно фирмата произвежда безпилотни хеликоптери ShadowHawk, предназначени за въздушно наблюдение и разузнаване. Това не е първата AntiSec атака. Преди време групата хакери нападнаха няколко правителствени компании, включително InfraGard и Booz Allen Hamilton, както и уеб-сайтове на ЦРУ и Сената на САЩ.

Според непотвърдени източници, хакерите могат да направят атака, като ползват уязвимост в остаряла версия на Wordpress. В допълнение бе съобщено, че хакерите са откраднали поверителни данни от старши вицепрезидент на Vanguard, Ричард Гарсия (Richard Garcia). По-рано, използвайки същия метод, са били откраднати чувствителни данни, на изпълнителния директор на HBGary, Аарон Бур (Aaron Burr).

Според AntiSec, хакерите ще публикуват данни на вицепрезидента на Vanguard до няколко дни. В момента нападателите, твърдят, че сред откраднатата информация е кореспонденция с държавни агенции, както и данни, които са класифицирани като "Поверително" и "За служебно ползване."

Източник: securitylab.ru


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.