Новини

RSS
Sophos: по света всяка секунда се създават два уникални вредоносна файла
Август 3, 2011
// Antivirusni.BG // Компания Sophos’s Web Appliance публикува отчет за заплахите за безопасността за първото тримесечие на 2011 година.

Според данните от отчета, от началото на 2011 година средно на ден компанията е идентифицирала 150 хиляди вредоносни програми. Това означава, че всяка половин секунда се създава уникален вредоносен файл, което е със 60% повече от 2010 година.

Изследване на вирусната активност при мобилните устройства
Август 3, 2011
// Antivirusni.BG // В момента вероятността ползващите мобилни телефони на база Android да се сблъскат с вируси е два пъти и половина по-голяма от преди 6 месеца. До този извод да достигнали сътрудниците от компания Lookout, производител на антивирусен софтуер за мобилни устройства.

«Тази цифра е толкова висока защото ползващите мобилни устройства се сблъскват със същите заплахи, както и ползващите персонални компютри. Хората четат от телефона електронна поща, съобщения от Facebook, SMS и Twitter», се казва в доклада на компанията.

Нов троянец кара ползващите сами да изпращат пари на измамниците
Август 2, 2011
// Antivirusni.BG // Специалиста по компютърна безопасност Браян Кребс (Brian Krebs) съобщава за нова модификация на троянеца URL Zone Trojan. За разлика от своя предшественик, обновения вирус не се опитва да открадне данните за авторизация на ползващите, а направо ги кара сами да превеждат порите по сметката на измамниците.
Нов троянец записва телефонни разговори
Август 2, 2011
// Antivirusni.BG // Според думите на сътрудника от компания CA Technologies, Динеш Венкатесан (Dinesh Venkatesan), новия тип "троянски кон" записва разговорите във формат AMR. «След, като вредоносната програма се инсталира на мобилното устройство, тя блокира конфигурационния файл за дистанционен достъп до мрежата. Когато ползващия започва разговор, троянеца го записва и съхранява в каталога shangzhou/callrecord на картата памет (SDCard). И така файла е готов за предаване към отдалечения сървър».
Мобилните вируси стават все по-масови
Август 1, 2011
// Antivirusni.BG // Експерти от "Лаборатория Касперски" отбелязват висока активност на руските "мобилни" автори на вируси и интензивен ръст на количеството модификации на SMS-троянци - вредоносни програми, предназначени за несанкционирани от собствениците изпращания на SMS-съобщения от заразените мобилни устройства към скъпи платени номера.
Юли 31, 2011
vba32.gif80% намаление за годишен абонамент за VBA32 Home (6 лева за година)
Ориентировъчна цена - 31,50 лв.
Цена с талон от Antivirusni.BG - 6,30 лв.


В раздел Намаления (само за регистрирани)

Юли 28, 2011

"Телеграф", 28 Юли 2011, 10 стр.

Обучават антихакери


Курсът, който е едноседмичен, има за цел създаването на практически умения за борба с хакерски атаки. Според Кирков в България трябва да се създаде специализиран орган, в който експерти с висока компютърна грамотност да могат да защитят националната сигурност при евентуална хакерска атака.

Юли 28, 2011
// Antivirusni.BG // Специалисти по сигурността откриха опасен троянец, който се разпространява през Facebook и изтрива антивирусните програми на потребителите. Trojan.FakeAV.LVT, засечен от компанията BitDefender, активно се разпространява в най-популярната социална мрежа в света.

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.