avast! Internet Security

27 Юли 2010

avast! Internet Security

avast_box-is-200-rgb.png

avast! Internet Security

Пълнофункционална антивирусна програма. Предназначена за защита на бизнес потребители и лесно внедряване във вече съществуващата инфраструктура на предприятието. Вече и на Български език.
Изтегли и пробвай
Ориентировъчна цена за 1бр -   лева с ДДС
Купи сега

avast_box-is-200-rgb.png

Антивирусно и anti-spyware ядро/енджин

Последно поколение сканиращо ядро, което предоставя защита от вируси, spyware и други форми на зловреден софтуер.

Резидентна anti-rootkit защита

Уникална "on access"(при достъп) технология проверява всички драйвери, работещи в системен режим, които операционната система зарежда, за следи от rootkit поведение. Това позволява откриването на неизвестни rootkits заплахи, преди те да навредят на вашата система.

avast! Community IQ

Повечето мостри, които се получават идват от сензори разположени в обществото на avast! чрез модулите Behavior shield и anti-rootkit модула. Това е уникален източник на данни, което става възможно благодарение на огромната потребителска база на avast!. Повечето от събраните мостри се анализират автоматично и само малък брой се анализират от специалистите във вирусната лаборатория.

Емулация на кода

Когато бъде открит подозрителен файл (по време на проверка при поискване или при резидентната защита ), avast! вече може да емулира кода на подозрителната програма в изолирана специално за това среда. Емулацията на кода служа за следните неща. Първо използва се за общо разархивиране. Второ използва се при евристичния енджин. Технически казано това става като се използва динамично превеждане, това е метод който е много по-бърз от традиционните емулиращи техники.

Евристичен Енджин

С новата версия 5.0, avast! вече притежава евристичен енджин, предназначен за проактивно откриване на зловредни приложения, които не се откриват с дефиниции. Този нов евристичен енджин може да се справя с бинарни(изпълними файлове) и скриптови заплахи.

Откриване на потенциално нежелани програми

С новата версия 5.0, avast! вече има възможност за откриване на потенциално нежелани програми, като например програми за отдалечено администриране на системата и други подобни приложения. Могат да се добавят правила за работа с тези видове програми.

avast! Intelligent Scanner

Може да намали броя на сканираните файлове с до 80%, като използва бял списък с доверени приложения. Файловете отбелязани като безопасни не се сканират, докато не бъдат променени.

 

ЩИТОВЕ

Behavior Shield (Анализиране на поведението)

Наблюдава поведението на вашият компютър, като използва няколко специализирани сензора (за файловата система, регистри и мрежата) и докладва/блокира всяко подозрително поведение.

Behavioral Honeypots

Различни сензори на avast! наблюдават подозрителни файлове на определени компютри и автоматично ги изпращат за анализ ако е необходимо.

Щит на Файловата Система

Проверка в реално време на файловете при тяхното отваряне/стартиране.

Пощенски Щит

Проверява всички получени и изпратени електронни писма за зловреден код. За MS Outlook се използва специализиран плъгин. Другите мейл клиенти се защитават от общо POP3/IMAP4/SMTP прокси. Новото във версия 5 е че пощенския щит може да проверява SSL комуникациите (gmail.com, sympatico.ca, ….)

Интернет Щит

Проверява всички посещавани интернет страници, java скриптове и теглени файлове и др. (тоест целия ви интернет трафик).. Благодарение на функцията Интелигентно сканиране на потоците, Интернет Щита не забавя интернет сърфирането.

P2P Щит

Проверява файловете свалени чрез P2P програми. - ABC, Ares, Azureus, BearShare, Bit Torrent, BitComet, BitLord, BitPump, CZDC++, Direct Connect, eDonkey, eMule, iDC++, iMesh, Kazaa, Kceasy, LimeWire, Morpheus, Opera's DC++, Overnet, Qtrax, Shareaza, SoulSeek, StrongDC++, uTorrent, Vuze, WinMX, Winny2, Zultrax.

IM Щит

Проверява фойловете свалени/получени чрез програмите за комуникация иличат”. - AIM (AOL Instant Messenger), Gadu-Gadu, gaim/Pidgin, Google Talk, ICQ, IM2 Messenger, Infium, Miranda, mIRC, MSN/Windows Messenger, Odigo, PalTalk Messenger, Psi Jabber Client, QIP, QQ, SIM, Skype, Tlen, Trillian, WengoPhone, XFire, Yahoo! Messenger.

Мрежови Щит

Предоставя ви защита срещу вируси в мрежата. Този модул има два основни компонента: URL блокиране, предназначено за блокирането на вредоносни URL-ли (които се определят от вирусната лаборатория), както и действа като олекотена система за предотвратяване на нежелан достъп ( intrusion-detection system ).

 

ОБНОВЯВАНЕ

Интелигентно обновяване на дефинициите

Системата за допълващи се обновявания минимизира размера на редовното обновяване на файловете.

Бързо обновяване на програмата

Новия формат на файла с вирусните дефиниции ускорява механизъма на обновяване в avast! 5.0 и намалява натоварването на процесора и паметта, което води до по-приятно използване на компютърната система.

 

ГЕЙМИНГ

Тих/Игрален режим

Новият Тих/Игрален режим, автоматично установява работата на приложения на цял екран и изключва изскачащите прозорци без да намалява сигурността на системата.

Оптимизация за последните процесори Intel Core i7

Критични части от кода на еднжина на avast! са оптимизирани, за да предоставят на потребителите подобрена производителност при използване на процесорите на Intel.

 

ОПТИМИЗАЦИИТЕ ЗА ПРОЦЕСОРИТЕ

Оптимизация за многонишково сканиране

avast! работи по – бързо на новите многоядрени процесори. Нова възможност при avast! е разделянето на големи файлове за проверка между двете или повече ядра на системата и ускоряването на процеса на проверка.

Енергоспестяване

Намаленото използване на дисковото устройство намалява използването на електроенергия.

 

ДРУГИ ПРЕДИМСТВА

avast! iTrack

Графики с доклади за проверките в реално време.

Графичен потребителски интерфейс

Изцяло нов и лесен за използване потребителски интерфейс.

Автоматизация на процесите

Заразените файлове се обработват автоматично без нужда от намеса от страна на потребителя.


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.